Edward Stachura: Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn

Edward Stachura könyve: Szekercelárma - avagy emberek a téli erdőn | könyv borító

[limit_content length=”400″] Edward Stachura 1937. augusztus 18-án született a Lyonhoz közel fekvő Charvieu-ben. Szülei ekkor már több mint egy évtizede Franciaországban “gürcöltek”. Tizenegy éven át élt a görög, albán, lengyel “vendégmunkások” bérkaszárnyának mondott Bábelében. Lengyelül igazán azt követően tanul meg, hogy a családja 1948 szeptemberében repatriált. E helyváltoztatás Stachura számára három évtizedig tartó vándorlás kezdetét jelentette. Mindennapjait a nyelvvel és a szokványos léttel, de a csodálatosnak remélt létért folytatott küzdelem határozta meg. Ennek jegyében született meg a XX. századi lengyel irodalom egyik legkülönösebb prózája, amely megalkotójának 1979-ben bekövetkezett halála óta mit se veszített sugárzó erejéből, nemes fényéből. [/limit_content]

A Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn című könyv egy 2012-ban megjelent, 316 oldalból álló, Egyéb, Irodalom Szépirodalom Próza Világirodalom Regények Kortárs kategóriájú könyv, melyet Edward Stachura írt és a Magyar Napló Kiadó adja ki a 9789639961647 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Edward Stachura: Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Edward Stachura: Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn PDF, Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn PDF letöltés, Edward Stachura: Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn ePUB, Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn ePUB letöltés, Edward Stachura: Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn Mobi, Szekercelárma – avagy emberek a téli erdőn Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Edward Stachura további könyvei

Magyar Napló Kiadó kiadó további könyvei

Egyéb, Irodalom Szépirodalom Próza Világirodalom Regények Kortárs kategóriájú könyvek

2012-ban megjelent könyvek

316 oldalas könyvek

9789639961647 ISBN-számú könyvek

Összes könyv