E. P. Thompson: Az angol munkásosztály születése

E. P. Thompson könyve: Az angol munkásosztály születése | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Thompson 1963-ban megjelent munkája az elmúlt évtizedek alatt klasszikus művé nemesedett. A monográfia -vagy ahogy a szerző megjegyzi: “inkább témájukban érintkező tanulmányok füzére”- 1780-tól 1832-ig tekinti át az angol munkásosztály kialakulásának folyamatát. Szemügyre veszi az alapokat, a 18. századi népi tradíciót, azokat a szubjektív tapasztalatokat, amelyekre a munkások csoportjai az ipari forradalom alatt tettek szert, a plebejus radikalizmus történetét. Mindezt hallatlan empátiával, amiről a könyv bevezetőjének sokat idézett sorai is tanúskodnak: #Megpróbálom megmenteni az utókor lesajnáló vállveregetésétől a szegény harisnyakészítőt, a luddita posztónyírót, az “ósdi” kézi szövőgépen dolgozó takácsot, az utópista kézművest, de még Joanne Southcott rászedett követőjét is. Lehet, hogy mesterségeik és tradícióik tényleg halódtak. Lehet, hogy gyűlöletük az iparosodás új korszakával szemben maradiság volt. Lehet, hogy kommunisztikus elképzeléseik agyszülemények voltak. Lehet, hogy lázadó összeesküvéseik meggondolatlanok voltak. De ők átélték ezeket a társadalmi nyugtalanságtól terhes időszakokat, mi pedig nem. Törekvéseik a saját tapasztalataik szempontjából érvényesek voltak; ha pedig a történelem áldozatai voltak, akkor -jóllehet saját korukban megbélyegezték őket- áldozatok is maradnak.” [/limit_content]

A Az angol munkásosztály születése című könyv egy 2007-ban megjelent, 984 oldalból álló, Szociológia, Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet E. P. Thompson írt és a Osiris Kiadó adja ki a 9789633899120 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a E. P. Thompson: Az angol munkásosztály születése egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: E. P. Thompson: Az angol munkásosztály születése PDF, Az angol munkásosztály születése PDF letöltés, E. P. Thompson: Az angol munkásosztály születése ePUB, Az angol munkásosztály születése ePUB letöltés, E. P. Thompson: Az angol munkásosztály születése Mobi, Az angol munkásosztály születése Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

E. P. Thompson további könyvei

Osiris Kiadó kiadó további könyvei

Szociológia, Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2007-ban megjelent könyvek

984 oldalas könyvek

9789633899120 ISBN-számú könyvek

Összes könyv