Dr. Szabó András: A császármetszés kultúrtörténete

Dr. Szabó András könyve: A császármetszés kultúrtörténete | könyv borító

[limit_content length=”400″] A könyv tág kultúrtörténeti orvosi, orvostörténeti, művelődéstörténeti keretben, eredeti forrásmunkák alapján átfogó képet ad a császármetszés történetéről az ókortól napjainkig. Ismerteti a műtét elnevezésének etimológiáját, mitológiai megjelenítését. Áttekintést nyújt a műtét középkori és újkori alkalmazásáról, műtéttechnikai fejlődéséről, az eljárást alkalmazó orvosokról, a császármetszéssel született történelmi személyiségekről számos, a hazai irodalomban még nem közölt érdekes esetleírással illusztrálva. Részletesen foglalkozik az önkezűleg végzett műtétekkel, különböző traumák okozta császármetszéssel és a műtét természeti népeknél való előfordulásával. Külön fejezet ismerteti a császármetszés magyarországi történetét és irodalmát, jelenkori gyakorlatát, és kitér a műtét motívumának szépirodalmi és képzőművészeti megjelenítésére. Dr. Szabó András szülész- nőgyógyász 1943-ban született Kolozsváron. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán szerzett diplomát. 1969-től a Szentesi Megyei Kórház, később Területi Kórház szülészeti osztályán dolgozott, osztályvezető helyettesként vonult nyugdíjba. Fő tevékenységi területe a nyílt és laparoszkópos szülészeti és nőgyógyászati műtétek voltak. Gyakorló orvosi munkája mellett kutatja az orvoslás, ezen belül a szülészet-nőgyógyászat történetét. 1987 óta több mint 50 orvostörténeti dolgozata jelent meg orvosi folyóiratokban, ennek több mint fele a császármetszés kultúrtörténetének témakörében. [/limit_content]

A A császármetszés kultúrtörténete című könyv egy 2016-ban megjelent, 272 oldalból álló, Orvosi, Orvoslástörténet, Életmód, egészség kategóriájú könyv, melyet Dr. Szabó András írt és a Corvina Kiadó adja ki a 9789631363685 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Dr. Szabó András: A császármetszés kultúrtörténete egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Dr. Szabó András: A császármetszés kultúrtörténete PDF, A császármetszés kultúrtörténete PDF letöltés, Dr. Szabó András: A császármetszés kultúrtörténete ePUB, A császármetszés kultúrtörténete ePUB letöltés, Dr. Szabó András: A császármetszés kultúrtörténete Mobi, A császármetszés kultúrtörténete Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Dr. Szabó András további könyvei

Corvina Kiadó kiadó további könyvei

Orvosi, Orvoslástörténet, Életmód, egészség kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

272 oldalas könyvek

9789631363685 ISBN-számú könyvek

Összes könyv