Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit: Beszélgetések a reumáról

Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit könyve: Beszélgetések a reumáról | könyv borító

[limit_content length=”400″] A könyv a “Csont- és Ízület Évtizede” programja keretében jelenik meg. Ezen “Évtized” egyik fontos célkitűzése, hogy a betegeket aktivizálja, saját ellátásukba bevonja. Ezt segíti elő a könyv is. A kiadvány célkitűzése kettős: – Az egészséges, apró mozgássszervi panaszokkal küzdő embereknek segítséget nyújt abban, hogy bajuk természetéről tájékozódjanak és szakszerűen kezeljék magukat. – A reumás betegek ismereteket szerezhetnek a betegségük lényegéről, gyógykezelésről. A betegséget mint az orvos és beteg által megoldandó közös feladatot tekintjük, ahol a betegnek és az orvosnak egymás szempontjait ismerve és megértve, egymást segítve együtt kell dolgoznia a gyógyulás, ill. gyakran csak a lehető legjobb állapot eléréséért és megtartásáért. A könyv első részében testtájak szerint tárgyaljuk a gyakoribb tüneteket, betegségeket, kezelési módokat. A második részben a legfontosabb reumatológiai betegségeket: a reumatoid artitiszt, a spondilitisz ankilopoetikát, a köszvényt, az artózist, a csontritkulást ismerjük meg részletesen. A harmadik rész a gyógykezelés általános szempontjait tartalmazza, segít a betegek életvitelének alakításában, és egy sor apró tanáccsal hozzásegíti a beteg vagy idős embereket a tevékeny életet megkönnyítő, biztonságos környezet létrehozásához. A lexikon a fontosabb reumatológiai alapfogalmakat teszi közérthetővé, a részletesen nem tárgyalt reumatológiai betegségeket tömören összefoglalva. A mellékletben az olvasó a diéta megkönnyítésére tápanyagtáblázatot talál. A Mozgáskorlátozottak Egyesületének céljait és tevékenységét kérésünkre Gadó Pál, az egyesület elnöke foglalta össze. A párbeszédes forma nézetünk szerint a könyvet olvasmányosabbá, életszerűbbé teszi. Igyekeztünk a valóságban is elhangzó tipuskérdések többségét tárgyalni, a betegek gyakrabban felmerülő problámaira feleletet adni. [/limit_content]

A Beszélgetések a reumáról című könyv egy Tudomány Kiadó-ban megjelent, 288 oldalból álló, Orvosi, Általános gyógyászat, Életmód, egészség kategóriájú könyv, melyet Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit írt és a Tudomány Kiadó adja ki a 9789638194398 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit: Beszélgetések a reumáról egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit: Beszélgetések a reumáról PDF, Beszélgetések a reumáról PDF letöltés, Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit: Beszélgetések a reumáról ePUB, Beszélgetések a reumáról ePUB letöltés, Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit: Beszélgetések a reumáról Mobi, Beszélgetések a reumáról Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Dr.Bálint Géza-Dr.Korda Judit további könyvei

Tudomány Kiadó kiadó további könyvei

Orvosi, Általános gyógyászat, Életmód, egészség kategóriájú könyvek

Tudomány Kiadó-ban megjelent könyvek

288 oldalas könyvek

9789638194398 ISBN-számú könyvek

Összes könyv