Demetrovics Zsolt: Az addiktológia alapjai II.

Demetrovics Zsolt könyve: Az addiktológia alapjai II. | könyv borító

[limit_content length=”400″] A jelen kötet az addiktológia témakörét tárgyaló könyvsorozatba illeszkedik, ám önállóan is egységes egészet alkot. A négy nagy tematikus blokkból álló kézikönyv bevezető fejezete a központi idegrendszer alapvető neu rotranszmitter-rendszereit, ezek hatásmechanizmusát, valamint a pszichoaktív szerek hatásának közvetítésében betöltött szerepét mutatja be. A második rész öt fejezete a pszichoaktív szerekkel foglalkozik. A nyitó tanulmány az alkoholhasználatot és annak egészségkárosító következményeit tárgyalja; több új aspektussal gazdagítva az alkoholprobléma előző kötetben nyújtott bemutatását. A második írás az altatószerek használatának addiktológiai vonatkozásait veszi sorra, majd két terjedelmesebb fejezet következik, amelyek az amfetamin típusú stimulánsok, illetőleg a hallucinogén szerek részletes bemutatását célozzák. A rész utolsó fejezete egy viszonylag új jelenségnek, a herbáldrogok használatának jellegzetességeit ismerteti. A harmadik rész ismét egyetlen, bár terjedelmes tanulmányt tartalmaz. A hiánypótló írás – első magyar nyelvű összefoglalóként – az addiktológia területén használatos különböző mérési eljárásokról, kérdőívekről nyújt áttekintést. A záró rész négy fejezete epidemiológiai kérdéseket tárgyal az alkoholprobléma epidemiológiai és szociológiai vonatkozásaitól a különböző speciális populációk (fogvatartottak, táncos szórakozóhelyeket látogatók stb.) körében végzett kutatások eredményein és a drogfüggőséghez társuló komorbid pszichiátriai zavarok kérdéskörén át a HIV-fertozés és a droghasználat kapcsolatának bemutatásáig. A szakembereknek és érdeklődőknek egyaránt ajánlott kötet – különösen az első és a harmadik kötettel kiegészülve – komplex képet tud adni az addiktológia viszonylag fiatal, ám dinamikusan fejlődő tudományágáról. [/limit_content]

A Az addiktológia alapjai II. című könyv egy 2009-ban megjelent, ISBN: 9789632840482 oldalból álló, Káros szenvedélyek, függőség, Orvosi, Életmód, egészség kategóriájú könyv, melyet Demetrovics Zsolt írt és a ELTE Eötvös Kiadó adja ki a 9789632840482 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Demetrovics Zsolt: Az addiktológia alapjai II. egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Demetrovics Zsolt: Az addiktológia alapjai II. PDF, Az addiktológia alapjai II. PDF letöltés, Demetrovics Zsolt: Az addiktológia alapjai II. ePUB, Az addiktológia alapjai II. ePUB letöltés, Demetrovics Zsolt: Az addiktológia alapjai II. Mobi, Az addiktológia alapjai II. Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Demetrovics Zsolt további könyvei

ELTE Eötvös Kiadó kiadó további könyvei

Káros szenvedélyek, függőség, Orvosi, Életmód, egészség kategóriájú könyvek

2009-ban megjelent könyvek

ISBN: 9789632840482 oldalas könyvek

9789632840482 ISBN-számú könyvek

Összes könyv