Dante Alighieri: Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár

Dante Alighieri könyve: Isteni színjáték - Talentum Diákkönyvtár | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az Isteni színjáték (Divina Commedia), melyhez az utókor illesztette az isteni jelzőt, enciklopedikus jellegű remekmű. A száz énekből álló alkotásban Dante Vergilius társaságában végigjárja és megismeri a Poklot, a Purgatóriumot és a Paradicsomot, s végül üdvözül örök szerelme, Beatrice révén. Útja során, akikkel találkozik – az utókor nagyjaitól kortársaiig -, azokról véleményt formál, ítélkezik, mégpedig a keresztény erkölcstan alapján! Az “emberélet útjának felén” eltévedt költő az utazások közben egyértelmű szigorúsággal ítélkezik. Ez Dante és a katolicizmus szemlélete. A mű monumentalitása egy szemlélet teljes kibontásán és megmutatásán túl a művészi megformálás erejében és szépségében rejlik. [/limit_content]

A Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár című könyv egy Akkord Kiadó-ban megjelent, 544 oldalból álló, Gyermek- és ifjúsági, Kötelező olvasmányok kategóriájú könyv, melyet Dante Alighieri írt és a Akkord Kiadó adja ki a 9789632520247 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Dante Alighieri: Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Dante Alighieri: Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár PDF, Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár PDF letöltés, Dante Alighieri: Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár ePUB, Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár ePUB letöltés, Dante Alighieri: Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár Mobi, Isteni színjáték – Talentum Diákkönyvtár Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Dante Alighieri további könyvei

Akkord Kiadó kiadó további könyvei

Gyermek- és ifjúsági, Kötelező olvasmányok kategóriájú könyvek

Akkord Kiadó-ban megjelent könyvek

544 oldalas könyvek

9789632520247 ISBN-számú könyvek

Összes könyv