Dante Alighieri: Az új élet

Dante Alighieri könyve: Az új élet | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Dante versei kéziratban terjedtek. Harcolt a campaldinói csatában. Megsebesült. Látomása volt. Gyászolta Beatrice Portinarit. Emlékét megörökítette Az új élet című versciklusban. Az ifjú költő boldogságkeresésének az első fénysugara ez a remek. A holtak közt is az élőt keresi. Látomásokkal megáldott lelke már itt igazi tükörként áll előttünk. A költészet és valóság tudatos összekapcsolódásának lehetünk itt tanúi oly módon, hogy Dante már itt is kihajol az időből. Itt nem a következő nagy korszaknak, a reneszánsznak az előképe, “előfutára”, hanem a jóval későbbi koroké. A modern költők hasonló jellegű vallomásain is ott érezzük az ő “szellemujját”. Valóságról ír, de a kézzel fogható, szemmel látható eseményeken túl, ott él benne a lélek igazi teljessége. A titkok titkát vallatja, mindazt, ami az emberi lélekben isteni. Több magyar nyelvű fordítás után született meg Baranyi Ferenc ihletett, nagyszerű remeklése: egyszerre hű a nagy firenzeihez, és ugyanakkor a modern olvasó igényeit is a legmagasabb szinten szolgálja. (Tusnády László) [/limit_content]

A Az új élet című könyv egy 2013-ban megjelent, 104 oldalból álló, Irodalom Szépirodalom, Vers kategóriájú könyv, melyet Dante Alighieri írt és a Hungarovox Bt. adja ki a 9786155351259 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Dante Alighieri: Az új élet egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Dante Alighieri: Az új élet PDF, Az új élet PDF letöltés, Dante Alighieri: Az új élet ePUB, Az új élet ePUB letöltés, Dante Alighieri: Az új élet Mobi, Az új élet Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Dante Alighieri további könyvei

Hungarovox Bt. kiadó további könyvei

Irodalom Szépirodalom, Vers kategóriájú könyvek

2013-ban megjelent könyvek

104 oldalas könyvek

9786155351259 ISBN-számú könyvek

Összes könyv