Csatári Bence: Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben

Csatári Bence könyve: Jampecek a Pagodában - A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben | könyv borító

[limit_content length=”400″] A Jampecek a Pagodában című kötet azzal is foglalkozik, hogy az intézmény vezetői milyen szűrőkön keresztül ellenőrizték a zeneszámokat, valamint azzal, hogyan zajlott az együttműködés a Magyar Rádió, illetve a könnyűzenei cenzúrát megtestesítő Táncdal- és Sanzonbizottság között. Többek között az úgynevezett Z-sítés izgalmas folyamata is megjelenik a kötetben, amiből kiderül, miként is válogatták a zeneszámokat a rádiós műsorokhoz. A kötet számba veszi a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának (MSZMP KB) Agitációs és Propaganda Osztálya által szorosan felügyelt médium és a pártvezetés, valamint a kulturális tárca közötti információáramlás módjait is, valamint azt, hogy milyen hatalmi elvárásoknak kellett megfelelnie a rádiónak, melynek során a pártállami direktívák ellenére a Magyar Rádió igyekezett saját mozgásterét bővíteni, amiben nem elhanyagolható szerepük volt a Zenei Főosztály vezetőinek. [/limit_content]

A Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben című könyv egy 2015-ban megjelent, 279 oldalból álló, Magyar művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyv, melyet Csatári Bence írt és a Nemzeti Emlékezet Bizottsága adja ki a 9786158019187 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Csatári Bence: Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Csatári Bence: Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben PDF, Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben PDF letöltés, Csatári Bence: Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben ePUB, Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben ePUB letöltés, Csatári Bence: Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben Mobi, Jampecek a Pagodában – A Magyar Rádió könnyűzenei politikája a Kádár-rendszerben Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Csatári Bence további könyvei

Nemzeti Emlékezet Bizottsága kiadó további könyvei

Magyar művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

279 oldalas könyvek

9786158019187 ISBN-számú könyvek

Összes könyv