Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája

Christopher Duggan könyve: A bódult nemzet - A Mussolini-imádat anatómiája | könyv borító

[limit_content length=”400″] “A nép olyan, mint egy nagy gyerek: irányításra, segítségre, és ha kell, büntetésre van szüksége” – világosította fel Mussolini a Daily Express olvasóit 1925-ben.Christopher Duggan brit történész A bódult nemzet című könyve felkavaró látleletet ad a karizmatikus vezérétől elbűvölt Olaszországról. A szerző születésétől kezdve követi nyomon a fasizmust, s közben rávilágít, miért állt az olaszok többsége olyan eltökélten a mozgalom mögé. Megpróbál magyarázatot találni arra, mi lehetett Mussolini elképesztő befolyásának a titka. Korabeli levelekből, naplókból, újságcikkekből, titkosrendőrségi aktákból, utcadalokból és rádióműsorokból rajzolódik ki, miképpen élte meg az átlagember napi szinten a fasizmust, hogyan hatotta át ez az ideológia a politikát, a vallást és a mindennapi életet oly mértékben, hogy Mussolini öröksége még ma is jelen van Olaszországban. [/limit_content]

A A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája című könyv egy 2016-ban megjelent, 564 oldalból álló, Történelem Világtörténelem Általános Társadalomtudomány, Általános Társadalompolitika kategóriájú könyv, melyet Christopher Duggan írt és a Park Kiadó adja ki a 9789633551806 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája PDF, A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája PDF letöltés, Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája ePUB, A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája ePUB letöltés, Christopher Duggan: A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája Mobi, A bódult nemzet – A Mussolini-imádat anatómiája Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Christopher Duggan további könyvei

Park Kiadó kiadó további könyvei

Történelem Világtörténelem Általános Társadalomtudomány, Általános Társadalompolitika kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

564 oldalas könyvek

9789633551806 ISBN-számú könyvek

Összes könyv