Catherine Horel: Horthy

Catherine Horel könyve: Horthy | könyv borító

Cím:

Kiadó:

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

Kategória: ,

[limit_content length=”400″] A neves francia történész a hazai elfogultságoktól és történelmi emlékezetzavaroktól mentesen, tárgyilagos távolságtartással ad teljes képet Horthy személyes, katonai és politikusi életútjáról. Eddig sem magyarul, sem más nyelveken nem született korszerű szemléletű, tudományos igényű monográfia a XX. századi Magyarország tragikus negyedszázadának meghatározó alakjáról. Catherine Horel terjedelmes kötete objektíven elemzi Horthy személyiségének ellentmondásait, történelmi szerepét és felelősségét. A forrásmunkákat illetően Horel dolgozta fel először a vatikáni levéltár anyagait, és a korábbiaknál mélyebben tárgyalja Horthy portugáliai emigrációjának időszakát is. A szerzőt Horthy életpályájának feldolgozásában mindenekelőtt az a folyamat érdekelte, hogy a dualizmus korában szocializálódott, XIX. századi értékrendet valló katonaember a XX. század történelmi viharaiban hogyan változott meg, és hogyan nem volt képes mégsem alkalmazkodni azokhoz a politikai kihívásokhoz, amelyekkel szembesült. [/limit_content]

A Horthy című könyv egy 2017-ban megjelent, 384 oldalból álló, Történelem, Életrajzok kategóriájú könyv, melyet Catherine Horel írt és a Kossuth Kiadó adja ki a 9789630987288 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Catherine Horel: Horthy egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Catherine Horel: Horthy PDF, Horthy PDF letöltés, Catherine Horel: Horthy ePUB, Horthy ePUB letöltés, Catherine Horel: Horthy Mobi, Horthy Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Catherine Horel további könyvei

Kossuth Kiadó kiadó további könyvei

Történelem, Életrajzok kategóriájú könyvek

2017-ban megjelent könyvek

384 oldalas könyvek

9789630987288 ISBN-számú könyvek

Összes könyv