Bugár Gyöngyi: Piaci és hitelkockázat-menedzsment

Bugár Gyöngyi könyve: Piaci és hitelkockázat-menedzsment | könyv borító

[limit_content length=”400″] Az elmúlt néhány évtized egyik legnagyobb pénzügyi válsága kivételes módon erősítette annak jelentőségét, hogy pénzügyi döntéseinket ne csak determinisztikusnak hitt események és mutatók alapján hozzuk meg, hanem vegyük figyelembe a különböző kimenetekhez csatolható kockázatokat is. A modern tőkekövetelményi irányelvek (CRD) elmélete és gyakorlata nem is érthető meg a kockázati kitettség kezelésének képessége nélkül. E képességek megszerzéséhez nyújt kitűnő segítséget a könyv, melynek tartalmi elsajátítása nemcsak a pénzügyi szférában dolgozókat segíti, ugyanolyan haszonnal jár a reálszféra döntéshozói számára is.Dr. Vörös József – akadémikus, egyetemi tanárPécsi Tudományegyetem, Közgazdaságtudományi KarRendkívül érdekes, sok tekintetben hiánypótló munkáról van szó. Ez a kiváló módszertanú, logikusan felépített szakkönyv a legmodernebb kockázatmérési és kezelési metodikák világába vezeti az Olvasót. Az elmúlt évek makrogazdasági eseményei még inkább szükségessé tették a kockázatmérés és -kezelés elméleti hátterének megismerését, mélyebb összefüggéseinek feltárását és szélesebb körben történő elterjesztését, továbbá azt, hogy ezeket az ismereteket, tapasztalatokat az eddigieknél sokkal nagyobb jelentőséggel bíró inputként vegyék figyelembe munkájuk során a gazdasági élet döntéshozói. A könyvet nemcsak a kockázatkezeléssel hivatásszerűen foglalkozó befektetési, pénzügyi szakemberek, de az üzleti élet egyéb területein tevékenykedő döntéshozók is haszonnal forgathatják. Fontos alapmű lehet továbbá azok számára is, akik e témakör mélyebb megismerése irányába folytatnak kutatásokat, illetve tovább szeretnék mélyíteni eddig megszerzett tudásukat.Dr. Bánfai Barna – régióvezető, piacfejlesztési igazgatóDRB Dél-Dunántúli Regionális Bank Zrt.Nemzetközi hitelkrízis, mexikói peso-válság, ázsiai válság, másodrendű jelzáloghitel-piaciválság… Elég csak az utóbbi pár évtized pénzügyi kríziseire visszagondolni, hogy nyilvánvalóvá váljon, miért is elengedhetetlenül fontos a kockázatkezelés a gazdaságban.A könyvet olvasva az érdeklődő megismerkedhet a pénzügyi kockázatkezelés alapjaival, a piaci és hitelkockázat kezelésének eszközeivel. A könyv azonban nem csak a kockázatkezeléssel ismerkedőknek szól. Középső szegmense, ahol a szerző a különböző kockázati mutatókat és mérőszámokat ismerteti, a szakembereknek is érdekes információkkal szolgálhat. Különösen dicséretes, hogy Bugár Gyöngyi tematikusan felépített gyakorlati példákon keresztül kalauzol el bennünket e dinamikusan fejlődő tudományban.Zsoldos Bálint – egy nemzetközi befektetési bank hitelkockázat elemzője [/limit_content]

A Piaci és hitelkockázat-menedzsment című könyv egy 2015-ban megjelent, 168 oldalból álló, Nemzetközi gazdaságtan Közgazdaság, üzlet, Társadalomtudomány Közgazdaság Nemzetközi gazdaságtan Tankönyv, segédkönyv Főiskola, egyetem kategóriájú könyv, melyet Bugár Gyöngyi írt és a Akadémiai Kiadó adja ki a 9789630595902 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Bugár Gyöngyi: Piaci és hitelkockázat-menedzsment egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Bugár Gyöngyi: Piaci és hitelkockázat-menedzsment PDF, Piaci és hitelkockázat-menedzsment PDF letöltés, Bugár Gyöngyi: Piaci és hitelkockázat-menedzsment ePUB, Piaci és hitelkockázat-menedzsment ePUB letöltés, Bugár Gyöngyi: Piaci és hitelkockázat-menedzsment Mobi, Piaci és hitelkockázat-menedzsment Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Bugár Gyöngyi további könyvei

Akadémiai Kiadó kiadó további könyvei

Nemzetközi gazdaságtan Közgazdaság, üzlet, Társadalomtudomány Közgazdaság Nemzetközi gazdaságtan Tankönyv, segédkönyv Főiskola, egyetem kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

168 oldalas könyvek

9789630595902 ISBN-számú könyvek

Összes könyv