Baumann Tímea: “Maradjon emléközet?”

Baumann Tímea könyve:

[limit_content length=”400″] Baumann Tímea ,,Maradjon emléközet?” A délszláv háború társadalmi emlékezete a kopácsi magyar emlékezetközösségben című könyvének célja, hogy az emlékezetközösséget mint sajátos kultúrát, annak társadalmi gyakorlatait, illetve az emlékezetközösség sajátjának tekinthető társadalmi emlékezet alakulását vizsgálja és elemezze. A vizsgált társadalmi emlékezet az 1991 és 1995 zajlott, Jugoszlávia felbomlását kísérő úgynevezett délszláv háború horvátországi baranjai eseményei és azok (egyéni és társadalmi) következményei. A szerző kutatását a horvátországi Kopácson (Kopačevo) élő, magukat zömében magyar nemzetiségűnek valló emberek között végezte. Baumann Tímea írásában az emlékezetközösséget mint ,,sajátos kultúrát” mutatja be, terepmunkán alapuló kvalitatív kutatási módszerekkel feltárva emlékezési és felejtési stratégiáit. Ezzel azt igyekszik bizonyítani, hogy létezik egy olyan lokális társadalmi emlékezet, amely az egyéni emlékezők elbeszélési és elhallgatási stratégiáit szabályozza.Baumann Tímea kulturális antropológus és magyar mint idegen nyelv tanár. 2007-ben végzett a Pécsi Tudományegyetemen kommunikáció és magyar nyelv és irodalom szakon, majd 2014 novemberében a Pécsi Tudományegyetem Irodalomtudományi Doktori Iskolájának Kultúratudományi Doktori Programjában summa cum laude minősítéssel védte meg doktori disszertációját. Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Nemzetközi Oktatási Központjának oktatója. [/limit_content]

A “Maradjon emléközet?” című könyv egy 2016-ban megjelent, 286 oldalból álló, Magyar művelődéstörténet Művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet Magyar művelődéstörténet Történelem kategóriájú könyv, melyet Baumann Tímea írt és a Gondolat Kiadói Kör adja ki a 9789636937263 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Baumann Tímea: “Maradjon emléközet?” egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Baumann Tímea: “Maradjon emléközet?” PDF, “Maradjon emléközet?” PDF letöltés, Baumann Tímea: “Maradjon emléközet?” ePUB, “Maradjon emléközet?” ePUB letöltés, Baumann Tímea: “Maradjon emléközet?” Mobi, “Maradjon emléközet?” Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Baumann Tímea további könyvei

Gondolat Kiadói Kör kiadó további könyvei

Magyar művelődéstörténet Művelődéstörténet, Történelem Művelődéstörténet Magyar művelődéstörténet Történelem kategóriájú könyvek

2016-ban megjelent könyvek

286 oldalas könyvek

9789636937263 ISBN-számú könyvek

Összes könyv