Bárdos Péter dr.: Bevezetés a kereskedelmi jogba

Bárdos Péter dr. könyve: Bevezetés a kereskedelmi jogba | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

Kategória: ,

[limit_content length=”400″] Mi a kereskedelmi jog? Nos a választ illető szakmai konszenzusról aligha beszélhetünk. Ez persze nem csupán a magyar jogéletre jellemző, a külföldi tételes jogok és elméleti munkák is az egyetértés hiányáról tanúskodnak. Holott a konszenzus fontos lenne. Nem azért, hogy a monizmus-dualizmus című, az urbánusok és a népi írók közötti ellentétre emlékeztető, nem igazán fontos vitára pontot tehessünk. Hanem, hogy eldönthessük: valóban egy sajátos, belső logikának engedelmeskedő összefüggő joganyagról van-e szó, vagy elég, ha megegyezünk abban, hogy a kereskedelmi jog valamiféle véletlenszerűen találkozó és gyorsan változó normák tömegéből összeálló gazdasági jog bármit is jelentsen ez és ennél több szót az ügy nem is érdemel.E könyv abból a meggyőződésből született, hogy az előbbi megközelítés a helyes, mert a koherens jogra a gazdaságnak égető szüksége van. A szerző meggyőződése továbbá, hogy létezik olyan központi elem, amely köré a gazdaság joga saját belső logikáját követve felépíthető, ez pedig a vállalkozás fogalma.Jelen mű a rendszerváltás utáni szakirodalomban talán az első próbálkozás egy ilyen rendszer felépítésére, a vállalkozások státuszjogától a gazdaság sajátos jogviszonyain át az e jogviszonyokat érintő jogviták eldöntésének kérdéséig. A könyv egyaránt szól a gyakorló jogászoknak és a gazdasági vagy jogi tanulmányokat folytató egyetemi hallgatóknak, és egyben az elmélet képviselőihez szóló felhívás is az anyag továbbfejlesztésére. [/limit_content]

A Bevezetés a kereskedelmi jogba című könyv egy 2015-ban megjelent, 344 oldalból álló, Jog, Társadalomtudomány kategóriájú könyv, melyet Bárdos Péter dr. írt és a HVG-Orac Kft. adja ki a 9789632582740 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Bárdos Péter dr.: Bevezetés a kereskedelmi jogba egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Bárdos Péter dr.: Bevezetés a kereskedelmi jogba PDF, Bevezetés a kereskedelmi jogba PDF letöltés, Bárdos Péter dr.: Bevezetés a kereskedelmi jogba ePUB, Bevezetés a kereskedelmi jogba ePUB letöltés, Bárdos Péter dr.: Bevezetés a kereskedelmi jogba Mobi, Bevezetés a kereskedelmi jogba Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Bárdos Péter dr. további könyvei

HVG-Orac Kft. kiadó további könyvei

Jog, Társadalomtudomány kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

344 oldalas könyvek

9789632582740 ISBN-számú könyvek

Összes könyv