Baka Györgyi: Határátlépés fölfelé

Baka Györgyi könyve: Határátlépés fölfelé | könyv borító

Megjelenés dátuma:

Oldalak száma:

[limit_content length=”400″] Baka Györgyitől idegen minden vitatkozó harciasság. Inkább nagy elődeihez igazodik szelíden, hogy a lét minden bejárható létrafokát fölfedezze. A “határátlépés fölfelé” azért foglalkoztatja, mert láthatatlan, másoknak szédítő útjára “útlevele” van. Átváltozásoknak (Metamorphoses) nevezhetjük a kötet lényegét. A klasszikusokhoz hasonlóan a költő tudja, hogyan lesz a hiányból teljesség, a zavarból világosság, a nehéz teherből fölemelő szárny. Saját tapasztalatból vallja, hogy “a hagyomány őrizte belső terek homályában” még Egy mindenek közös gyökere. Így nála könnyen imádsággá válik a mindenség vágya, ami oda vezet, ahol “együtt születik alany és tárgy, meghaladva a teret és megelőzve az időt.” A misztika nem ellentétes a valósággal, hiszen “valódi lényünk a lelkiismeretben fészkel, onnan int, mozdít ébreszt”. A végtelen szédítő vonzása így nem lehet ellentétes a visszatérés honvágyával, hiszen hazatalálás ez “az ősi kezdethez, ami már rég elsorvadt bennünk.” Kevesen tudják, hogy a határátlépés fölfelé vezet, a megpróbáltatások áldássá minősülnek a bölcsesség emberfölötti szelídségével. (P. Gábor Mózes) [/limit_content]

A Határátlépés fölfelé című könyv egy 2019-ban megjelent, 96 oldalból álló, Irodalom, Kortárs, Magyar irodalom, Szépirodalom, Vers kategóriájú könyv, melyet Baka Györgyi írt és a Hungarovox Kiadó adja ki a 9789635340118 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Baka Györgyi: Határátlépés fölfelé egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Baka Györgyi: Határátlépés fölfelé PDF, Határátlépés fölfelé PDF letöltés, Baka Györgyi: Határátlépés fölfelé ePUB, Határátlépés fölfelé ePUB letöltés, Baka Györgyi: Határátlépés fölfelé Mobi, Határátlépés fölfelé Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Baka Györgyi további könyvei

Hungarovox Kiadó kiadó további könyvei

Irodalom, Kortárs, Magyar irodalom, Szépirodalom, Vers kategóriájú könyvek

2019-ban megjelent könyvek

96 oldalas könyvek

9789635340118 ISBN-számú könyvek

Összes könyv