Atul Gawande: Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít

Atul Gawande könyve: Mert egyszer meghalunk - Az orvostudomány és ami a végén számít | könyv borító

[limit_content length=”400″] A nyugati orvostudomány csak az életre van felkészülve, a halálra nem. Pedig az életünkkel kapcsolatban csak egyvalamiben lehetünk biztosak: egyszer véget ér. A fejlett világban ez általában kórházban vagy más szociális intézményben következik be. De vajon jó ez nekünk? Ezt akarjuk?A sebészként praktizáló szerző erőteljes és megindító könyve rávilágít arra, hogy az orvostudomány olykor alapvető tévedésben van a saját szerepét illetően. Az orvosokat ugyanis arra képezik ki, hogy bármi áron igyekezzenek életben tartani a beteget. Az időseket és a betegeket könnyedén száműzik különféle intézmények rideg falai közé, és figyelmen kívül hagyják, hogy az érintettek valójában mit szeretnének. Pedig a legtöbben életük utolsó éveit vagy hónapjait is emberhez méltóan, a leginkább teljes értékűen és önállóan szeretnék leélni. A szerző amellett, hogy több javaslatot tesz arra, miként lehetne méltóságteljes életet biztosítani a magatehetetlenné vált idős vagy beteg emberek számára, bátran néz szembe az életnek azon részével, amely elkerülhetetlen, mégsem vagyunk hajlandók szembesülni vele.A szerző gyakorló sebész, író és publicista. Brooklynban (USA) él a feleségével é három gyermekével. Ez a negyedik könyve, amely 2014 októberében jelent meg az Egyesült Államokban, és azóta nem került le a New York Times bestseller listájáról. [/limit_content]

A Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít című könyv egy 2015-ban megjelent, 312 oldalból álló, Egyéb, Orvosi, Életmód, egészség kategóriájú könyv, melyet Atul Gawande írt és a Tericum Kiadó adja ki a 9786155285745 számú ISBN alatt.

Hogyan lehet letölteni?

Amennyiben a Atul Gawande: Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít egy szabadon terjeszthető könyv, a letöltés gombra kattintva különböző formátumokban ingyenesen lementhető, és egy olvasóprogrammal megnyitható (bővebben lent). Ha ez a könyv nem szabad hozzáférésű, vagy nem kaptunk felhatalmazást a terjesztéséhez, úgy oldalunkról jelenleg nem lehet letölteni. (Ebben az esetben csak a könyv adatait jelenítjük meg és kategorizáljuk.)

Milyen formátumokban lehet letölteni?

Többféle formátum közül választhatsz. A legelterjettebb formátum a PDF, az ePUB, és a Mobi.

Példák: Atul Gawande: Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít PDF, Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít PDF letöltés, Atul Gawande: Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít ePUB, Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít ePUB letöltés, Atul Gawande: Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít Mobi, Mert egyszer meghalunk – Az orvostudomány és ami a végén számít Mobi letöltés.

Ha ezeket a linkeket feltüntettük az oldalon, a könyv a megadott formátumban letölthető. Amennyiben hiányos, vagy nem léteznek a linkek, úgy nincs engedély a letöltéshez, de számos más könyv közül válogathatsz oldalunkon.

Érdekelnek a további könyvek?

Több száz ingyenesen letölthető, szabad hozzáférésű könyv megtalálható az oldalunkon. Az alábbiak lehet, hogy érdekelhetnek:

Atul Gawande további könyvei

Tericum Kiadó kiadó további könyvei

Egyéb, Orvosi, Életmód, egészség kategóriájú könyvek

2015-ban megjelent könyvek

312 oldalas könyvek

9786155285745 ISBN-számú könyvek

Összes könyv